1. Recepten
  2. Rode-wijn saus

Rode-wijn saus

0 minuten
}
15 minuten
4 personen

Maak de heerlijke rode-wijn saus van Vincent. Perfect bij wild of de lamsrack. Serveer in een schaaltje bij het vlees, zodat iedereen stevig kan gaan genieten.

INGREDIënten

  • Bakje kalfsfond (290ml)
  • Rode wijn (290ml)
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  1. Doe het bakje kalfsfond in een pannetje.
  2. Voeg dezelfde hoeveelheid rode wijn toe.
  3. Kook dit in en roer tot er een mooie dikke stroperige saus ontstaat.
  4. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  5. Serveer bij het vlees. Deze saus is nu zo geconcentreerd dat je maar een of twee eetlepels per persoon nodig hebt.

Vincentts tip: Heb je saus over, doe het terug in het kalfsfond bakje en zet in de vriezer voor een volgende keer.