1. Recepten
  2. Lamsrack met groene kruidenkorst

Lamsrack met groene kruidenkorst

20 minuten
}
15 minuten
2 personen

Malse, rosé gebakken lamsrack uit de oven met een kruidenkorst van verse kruiden zoals bieslook, tijm, rozemarijn en peterselie. Door de licht krokante korst van kruiden en paneermeel en de langzame garing in de oven, is dit gerecht een waar feestje op je bord!

Ingrediënten

  • Lamsrack (ca. 400 gram) (8 ribbetjes)
  • 50 gram roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn (vers)
  • 1 el Bieslook (vers)
  • 1 el Peterselie (vers)
  • 3 el Paneermeel
  • Peper
  • Zeezout

BEREIDING

Handig bij dit gerecht is om een kernthermometer te gebruiken. Een pen die je in het vlees steekt en waarmee je via een (digitaal) display buiten de oven, eenvoudig de kerntemperatuur kunt aflezen.

  1. Haal de lamsrack ongeveer een klein uurtje van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Verwarm de oven voor op 180º C met boven en onderwarmte.
  3. Maak ondertussen de kruidenrub. Laat 50 gram boter zacht worden (niet smelten). Snijd een teentje knoflook en de kruiden (bieslook, tijm, rozemarijn, peterselie) heel fijn. Doe dit bij de zachte boter en voeg ca. 3 eetlepels paneermeel, wat peper en zout naar smaak toe.
  4. Verhit in een koekepan een klontje boter en braad het lamsvlees kort in een pan op hoog vuur aan tot het vlees mooi dichtgeschroeid en bruin is.
  5. Haal de lamsrack uit de pan en bestrooi deze met wat peper en zout. Smeer het vlees met de kruidenrub in.
  6. Plaats de lamsrack in een ovenschaal in de oven.
  7. Bak de lamsrack ca. 15 minuten tot dat het vlees een kerntemperatuur van 50-55ºC heeft.
  8. Haal het vlees uit de oven en laat het ca. 5 minuten rusten in een stukje aluminium folie.
  9. Snijd de lamsrack (tussen de botjes) in gelijke delen.

Vincentts tip: Lekker met rode-wijn saus.