1. Recepten
  2. Côte de boeuf

Côte de boeuf

240 minuten
}
10 minuten
4 personen

Côte de Boeuf is een echte BBQ klassieker die voor iedereen die van een goede steak houdt, zeker niet op de BBQ mag missen. Een prachtig runderribstuk met bot, die na ca. 3 weken rijping, het zogenaamde ‘dry-aged’, een vollere en zachtere smaak heeft.

ingrediënten

  • Côte de Boeuf (ca. 1 kg)
  • Grof zeezout
  • Peper

BEREIDING

Handig bij dit gerecht is om een kernthermometer te gebruiken. Een pen die je in het vlees steekt en waarmee je via een (digitaal) display buiten de oven, eenvoudig de kerntemperatuur kunt aflezen.

  1. Voor dat je met dit mooie stuk vlees aan de slag gaat is het belangrijk dat je de Côte de Boeuf zo’n twee uur van te voren uit de koeling en eventuele verpakking haalt om op kamertemperatuur te komen.
  2. Plaats de Côte de Boeuf op een ovenrek in een oven op 50ºC en laat dit gedurende minimaal 4 uur langzaam garen zodat de ideale kern temperatuur wordt bereikt. Gebruik hiervoor een kernthermometer.
  3. Ben je bijna klaar om te eten? Haal dan het vlees uit de oven, BBQ het dan op hoge temperatuur zodat het een mooie bruine kleur heeft en een lekkere grill smaak krijgt. Je kunt de steak ook bakken of grillen als je niet wilt BBQen.
  4. Wanneer het vlees klaar is, kun je het naar wens kruiden met grof zeezout en peper.
  5. Snij het vlees in plakjes en serveer. Eet smakelijk!